Bravúros életmentés történt a Széll Kálmán téren

Ilyen, amikor találkozik a szabadnapos mentő, orvos és orvostanhallgató.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 06. 30. 15:10
null
Budapest, 2023. március 28. A Széll Kálmán tér Budapesten 2023. március 28-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen a villamosra várt a Széll Kálmán téren csütörtökön egy szabadnapos mentőorvos, amikor észrevett egy földön fekvő férfit, aki furcsán vette a levegőt – kezdi a bravúros történetet közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

A tapasztalt kollégának nem kellett sok, azonnal odasietett, megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett, így megkezdte az újraélesztését, amihez többen is rögtön felajánlották a segítségüket. A mentőket két közterület-felügyelő értesítette, miközben egy ötödéves orvostanhallgató és egy szintén szabadnapos doktornő is csatlakozott az ellátáshoz. 

A beteg életéért egymást váltva küzdöttek, közben valaki a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt. Rengetegen figyelték aggódva, hogy mi történik, amitől szinte teljes némaságba burkolózott a Széll Kálmán téri villamosmegálló – írják a bejegyzésben. Az időben megkezdett mellkasi nyomások mindössze néhány percen belül sikerre vezettek és a beteg keringése visszatért, éppen akkor, amikor a riasztott mentőegység is a helyszínre ért. Az emelt szintű ellátást követően végül a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

A spontán összeállt mentőcsapatnak ezt követően többen is köszönetet mondtak és gratuláltak a teljesítményhez. 

Borítókép: Széll Kálmán tér (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.