időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Ezek a legnépszerűbb nyári táborok, gyorsan fogynak a helyek + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Táborfigyelő
2023.06.05. 12:51 2023.06.05. 13:03
Ezek a legnépszerűbb nyári táborok, gyorsan fogynak a helyek + videó

Újabb rekordlétszámot hoz az idei vakáció a táborozók számában, 230 ezer gyerek nyaral táborokban. A legtöbben sport- és angoltáborba mennek, a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják – tájékoztatta az MTI-t a Táborfigyelő oldal.

A gyerekek több mint fele napközis táborban vakációzik. A táborok költségét egyre többen fizetik Szép-kártyával.

Az árak 15 százalékkal emelkedtek, ennek ellenére nem lankad a táborozási kedv. Az áremelkedés oka a költségek növekedése, illetve a bérleti díjak és a különböző belépők drágulása. A legfőbb tétel a gyermekétkeztetés árának változása. Ennek hatására 

egy napközis tábor átlagára idén 45 ezer forint, míg az ottalvós táborok egy turnusáért átlagosan hetvenezer forintot kell fizetnie a családoknak.

Forrás: Táborfigyelő

A kínálat nagyon széles, több mint ezer táborturnus foglalható még, bár a legtöbb táborban már nagyon kevés hely van – figyelmeztetett Tóth Béla, a Táborfigyelő oldal vezetője.

A koronavírus által érintett két évet leszámítva folyamatosan növekszik a legalább egy hetet táborozó gyerekek száma. A 2022-es nyári rekord már meg is dőlt, idén ugyanis 230 ezren vesznek részt gyermektáborokban. Megyei eloszlás alapján a legtöbb gyermek Pest, Veszprém és Somogy vármegyében táborozik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kátai Edit)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.