Fellélegezhetnek a kutak tulajdonosai

2024-től egyszerűsített eljárás szükséges a kerti kutak létesítéséhez.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 10:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2024-től egyszerűsített eljárás szükséges a kerti kutak létesítéséhez – mondta az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában csütörtökön. Font Sándor azután beszélt erről, hogy a héten 169 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 12 tartózkodás mellett elfogadta a vízgazdálkodásról szóló törvényjavaslat módosítását a parlament. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese emlékeztetett: az év végéig nem kell engedélyt kérni a legfeljebb 50 méter mély kerti kút létesítéséhez, ha az nem éri el az első vízzáró réteget, és legfeljebb évi 500 köbméter vizet emelnek ki belőle.

Font Sándor közölte: az állam augusztus végéig vízkészlet-védelmi térképet készít, amely meghatározza a vízkészlet-védelmi szempontból kockázatos területeket. 

Ebbe körülbelül az ország 12 százaléka kerül bele, ott más eljárási szabályok lesznek érvényben, a hatóságok ott nem kerülhetők meg. Megnézik, milyen feltételekkel és milyen mélységben akarnak kutat létesíteni, nehogy elérjék ezt a rendkívül védendő rétegeket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.