„Ha hagyjuk, hogy az európai intézmények túlzottan átpolitizálódjanak, az együttműködés veszélybe kerül”

A Challenges francia lapnak adott interjút Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai főigazgatója.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 06. 30. 15:11
Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: Mirkó István)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázssal közölt interjút a Challenges francia lap nyomtatott kiadása − hívta fel a figyelmet a Mandiner

A francia lap szerint a magyar miniszterelnök politikai főigazgatója bátran vállalja kemény, konzervatív meggyőződését, és védelmébe veszi a civilizációs kérdéseket.

Sok politikus elfelejti, hogy Európa sikerének alappillére a hagyományokkal, a családokkal és az Istennel kapcsolatos gondolkodáson nyugszik

−fogalmazott az interjúban Orbán Balázs. A cikkben kitérnek a migrációra is, ami kapcsán magyar részről nincsen kompromisszum, a magyar vélemény a nulla illegális migráció. Orbán Balázs megvédi a legújabb, vendégmunkára vonatkozó és legális migráción alapuló magyar szabályozásokat is, szerinte a magyar jogszabályok a legszigorúbbak. 

Ukrajna kapcsán Orbán Balázs hangsúlyozta

a szolidaritást, a humanitárius kötelezettségek komolyan vételét. Arról is beszél: „Mi azt gondoljuk, hogy ha mielőbb vége lesz ennek a konfliktusnak, annál jobb lesz mindenkinek.”

A lengyel–magyar viták kapcsán kifejti: a két országot több mint ezeréves barátság köti össze, és a stratégiai kérdésekben nincsen nagy véleménykülönbség. Ez igaz az amerikai republikánusokkal való kapcsolatokra is, akikkel a magyar kormány Orbán Balázs szerint sok közös értéket vall, például a nemzet és a család eszméit, a woke-izmus pedig közös ellenségnek számít. Az EU-beli viták kapcsán pedig Orbán Balázs arról beszél: 

Ha hagyjuk, hogy az európai intézmények túlzottan átpolitizálódjanak, az európai együttműködés veszélybe kerül.

 

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.