Itt a hőhullám, hétvégére nagyot változik az idő + videó

A Kárpát-medence fölé kedd estig több fokkal melegebb levegő érkezik, így a maximumok már szinte mindenhol meghaladják a 30 fokot. Marad a napos és nagyrészt száraz idő.

Magyar Nemzet
Forrás: MET, MTI2023. 06. 20. 6:39
null
Siófok, 2023. június 14. Fürdõzõk a Balatonban Siófoknál 2023. június 14-én. A tó átlagos vízállása meghaladta a 120 centiméteres szabályozási szintet, így egyes déli parti települések védelme érdekében június 13-án megkezdõdött a vízeresztés. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék általában nem lesz, 

legfeljebb az északkeleti tájak fölé sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. 

A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

 

Hétvégére jön a hidegfront

A következő napokban tovább erősödik a nappali felmelegedés. Sok napsütésre van kilátás, az ország nagyobb részén nem lesz csapadék, de kevés helyen előfordulhat zápor, zivatar.

Pénteken hidegfront érkezik, emiatt nagy területen növekszik az esély záporok, zivatarok kialakulására. Néhány fokkal a hőmérséklet is visszaesik.

A figyelmeztető előrejelzés szerint szerdán és csütörtökön az északkeleti országrészben zivatarok fordulhatnak elő. Magas középhőmérsékletre figyelmeztetnek ezekben a napokban a Dunántúlon és az Alföldön.

Péntekre minden vármegyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt. Ezen a napon a középső országrészben lehet magas a középhőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.