Kiderült, mi okozza a Káposztásmegyeren terjengő bűzt

Hónapok óta bűz terjengett Káposztásmegyeren, a lakók összefogásának hatására végül a csatornázási művek találta meg a szag forrását.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 06. 18. 13:18
csatorna, patak, folyó
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik, két hónap után sikerült megtalálniuk a szakembereknek a bűz forrását.

Hónapok óta elviselhetetlen szag kínozza a káposztásmegyeri Somlyói Nagy Sándor utcában élőket – adta hírül a Metropol.  Már saját udvarukra sem tudtak kimenni a lakók, ezért összefogtak, a bűz okának felderítésére. 

Felkeresték a rendőrséget, a csatornázási műveket és a polgármestert is, de akkor még nem tudták, hogy mi okozhatja a problémát.

 Most végre egy nagyobb átvizsgálás után kiderült, hogy 

a lakóövezetet szegélyező erdőből jött a bűz, ugyanis elárasztotta a szennyvíz.

A csatornázási művek derítette ki, hogy egy eldugult, ismeretlen aknából jön a szennyvíz.  

Az erdős szakaszt vizsgálták, ami drótkerítéssel van körbekerítve. Kivágták a kerítést és bementek felderítésre. Ők mondták, hogy szennyvízzel van tele az erdő… Találtak egy eldugult, ismeretlen nyitott aknát, amiből dől fel a szennyvíz. Elkezdtek szivattyúzni, ami elég sokáig tartott. A térképész szakemberek pedig most nyomozzák, hogy kihez tartozik a csatorna, de egyelőre erre nem tudtak válaszolni.

– mondta el a Metropolnak egy érintett helyi lakó, Brigitta.

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.