időjárás 17°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Körözött férfit fogtak a káposztásmegyeri buszon

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu
2023.02.07. 14:16
Körözött férfit fogtak a káposztásmegyeri buszon

A budapesti rendőrök elfogtak egy körözött férfit a Keleti pályaudvar és Káposztásmegyer között közlekedő buszok ellenőrzésekor. Leginkább a közlekedési szabályok megszegése miatt kellett intézkedni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közötti stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tartanak rendszeres ellenőrzéseket. Múlt pénteken a 20E, a 30, a 30A és a 230-as autóbusz, megállóhelyeik és környékük kerültek sorra.

A járműveken a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak. A megállóhelyek ellenőrzésekor viszont elfogtak egy 48 éves férfit, aki ellen egy korábbi lopás miatt elfogatóparancs volt érvényben. Az egyik végállomáson egy eltűntként körözött 16 éves fiút is megtaláltak.

A rendőrök nem csak a buszokat, hanem a járatok útvonalán közlekedő autósokat is ellenőrzik. 

Elfogtak egy gépjárművezetőt, akit szabálysértési elzárás miatt köröztek, emellett eltiltás hatálya alatt vezetett. Három járművezetővel szemben szabálysértési feljelentést tettek lejárt műszaki érvényesség vagy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

A Rákóczi úton a rendőrök egy autóssal szemben helyszíni bírságot alkalmaztak buszsáv jogosulatlan használata miatt. Az egyik buszmegállónál előzési szabály megsértése és lejárt műszaki érvényesség miatt is kiróttak helyszíni bírságot. Három esetben közigazgatási bírságot szabtak ki: egy autósnál tilos jelzésen való áthaladás, két másiknál a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatók.

Borítókép: A 30A busz a Keleti pályaudvarnál (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.