Körözött férfit fogtak a káposztásmegyeri buszon

Pénteken a 20E, a 30, a 30A és a 230-as autóbuszokat, megállóhelyeiket és környéküket ellenőrizték a rendőrök, de még az elhaladó autósokat is.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 02. 07. 14:16
null
Budapest, 2018. január 9. Taxi gépkocsik sora vár utasra a Keleti pályaudvar érkezési oldalánál. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti rendőrök elfogtak egy körözött férfit a Keleti pályaudvar és Káposztásmegyer között közlekedő buszok ellenőrzésekor. Leginkább a közlekedési szabályok megszegése miatt kellett intézkedni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közötti stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tartanak rendszeres ellenőrzéseket. Múlt pénteken a 20E, a 30, a 30A és a 230-as autóbusz, megállóhelyeik és környékük kerültek sorra.

A járműveken a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak. A megállóhelyek ellenőrzésekor viszont elfogtak egy 48 éves férfit, aki ellen egy korábbi lopás miatt elfogatóparancs volt érvényben. Az egyik végállomáson egy eltűntként körözött 16 éves fiút is megtaláltak.

A rendőrök nem csak a buszokat, hanem a járatok útvonalán közlekedő autósokat is ellenőrzik. 

Elfogtak egy gépjárművezetőt, akit szabálysértési elzárás miatt köröztek, emellett eltiltás hatálya alatt vezetett. Három járművezetővel szemben szabálysértési feljelentést tettek lejárt műszaki érvényesség vagy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

A Rákóczi úton a rendőrök egy autóssal szemben helyszíni bírságot alkalmaztak buszsáv jogosulatlan használata miatt. Az egyik buszmegállónál előzési szabály megsértése és lejárt műszaki érvényesség miatt is kiróttak helyszíni bírságot. Három esetben közigazgatási bírságot szabtak ki: egy autósnál tilos jelzésen való áthaladás, két másiknál a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatók.

Borítókép: A 30A busz a Keleti pályaudvarnál (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.