időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

Kilencvenéves néni tesz csodát a XVIII. kerületben, a környék el van ragadtatva

magyar Nemzet
Forrás: Metropol
2023.06.05. 16:20 2023.06.05. 16:24
Kilencvenéves néni tesz csodát a XVIII. kerületben, a környék el van ragadtatva

Egy kilencvenéves néni a korához illő ruházatban és a korosztályára jellemző rendszeretettel, ám egy modern szerkezettel a kezében gyomlált a megállóban – vette észre a Metropol egyik olvasója. Az idős hölgyet bár sokan megbámulták, csak kevesen elegyedtek vele szóba, nekik azonban elárulta, miért is irtja a gyomnövényeket a közterületen.

A hölgy beszámolt arról, hogy szeretné rendben tartani a háza előtti megálló környékét, ugyanis sok a csikk, az eldobált papír és az üdítősflakon is, amelyeket ő maga gyűjt össze, hogy aztán a hulladék a helyére kerüljön, a szemetesládába. A kilencvenéves nő elmondta azt is, hogy a gazt sem bírja elnézni. 

Úgy látja, rendetlen, rendezetlen a porta így, miközben régen szinte kötelezték a háztulajdonosokat, hogy legyen rendben mindenkié – emlékezett vissza a régi időkre az idős hölgy, aki azok helyett is kidobja a szemetet, akik úgy érzik, túl nagy távolságot kellene megtenni a hulladékgyűjtőig.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Löffler Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.