„Kupleráj” az újpesti városházán

Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester egyben akarja tartani a szivárványkoalíciót, ezért a jegyzőt, a költségvetési osztályvezetőt és az informatikai vezetőt tették meg bűnbaknak a dilettáns városvezetők helyett – állította lapunknak Nagy István, a helyi Fidesz frakcióvezetője azzal kapcsolatban, hogy nemrég elbocsátották ezeket a hivatali vezetőket.

2023. 06. 02. 5:05
null
Budapest, 2015. április 12. A főváros IV. kerületi (Újpest) Önkormányzata Polgármesteri Hivatala (másik nevén az újpesti Városháza) eklektikus-szecessziós stílusú épülete az István út 14-ben. Az épület Böhm Henrik és Hegedűs Ármin tervei alapján épült 1900-ban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Déri Tibor polgármester Trippon Norbert alpolgármester képviselő-testületi felszólalása után nemrég menesztette az újpesti jegyzőt és munkatársait. A DK-s alpolgármester egy testületi ülésen ugyanis kijelentette: szerinte „kupleráj” van az újpesti polgármesteri hivatalban. „Itt mindenki k…rvára szereti a fizetést felvenni, mindenki k…rvára szeret munkaidő vége előtt hazamenni” – fogalmazott Trippon Norbert. 

Nagy István, a Fidesz helyi frakcióvezetője erről lapunknak úgy nyilatkozott, szerinte a jegyző és hivatali kollégái lettek az áldozatai az újpesti dilettáns városvezetésnek. A jegyzőt azért terheli felelősség, mert túl lojális volt az alkalmatlan városvezetőkhöz. A frakcióvezető szerint a jegyző gondolkodás nélkül hagyta, hogy a hivatalt pártaktivistákkal töltsék fel, és jogszerűtlen kifizetések történjenek. 

A botrány kirobbanása után az egyik, a városvezetéshez közeli internetes oldalon azzal vádolták meg a fideszes frakcióvezetőt, a jegyzőt és a kirúgott köztisztviselőket, hogy összefogtak, hogy megbuktassák a jelenlegi vezetést. Nagy István szerint azonban ez hazugság, a másra mutogatás csak a botrány kezelésére szolgál. 

– A 27 éves alpolgármesteri múltam után nincs szükségem arra, hogy a frakciómon kívül bárkivel is összefogjak – fogalmazott a fideszes politikus. – A zárszámadás vagyonmérlegében tizenötmilliárd forint eltérést találtunk a vagyonmérleg eszköz- és forrásoldala között, ami súlyos hiba. Ezt szóvá tettük. Ezen Trippon Norbert felhúzta magát, és egy Gyurcsány-parafrázisban elmondta újpesti igazságbeszédét – tette hozzá.

Újpesten egyébként – információink szerint – felmerült, hogy Trippon lehet a jövő évi önkormányzati választáson a polgármesterjelölt, ezért nem meglepő, hogy előremenekült és bűnbakokat keresett a polgármesteri hivatalban kialakult helyzet miatt.

 Nagy István, a Fidesz helyi frakcióvezetője erről elmondta: a jegyzőt – aki több évtizede dolgozott a hivatalban – 2019-ben Trippon hívta vissza, és ő hozta az önkormányzatba a költségvetési és az informatikai osztály vezetőjét is. Ezek az emberek szerinte hálából szabotálnak, adatokat írnak át és információkat szivárogtatnak ki.
Nagy István aláhúzta: a jegyző és a köztisztviselők kirúgása után minden marad a régiben, marad a káosz. Az alkalmatlan alpolgármestereket viszont megtartják, mert Tripponnak ugrana az esélye a polgármesterségre, amire régóta vágyik. Déri Tibor pedig  Karácsony Gergely főpolgármester helyettese szeretne lenni – állította a frakcióvezető.

Borítókép: Újpest városháza (Fotó: Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.