Lázár János: 12 ezer tonna szemetet hagynak szanaszét az utak mentén magyar honfitársaink

Az építési és közlekedési miniszter szerint sok utat meg lehetne építeni abból a pénzből, amit szemétszedésre költenek.

Magyar Nemzet
2023. 06. 16. 9:39
LÁZÁR János
Budapest, 2023. május 15. Lázár János építési és közlekedési miniszter beszél MÁV Zrt. igazgatóságának és felügyelõbizottságának alakuló ülésén a MÁV budapesti székházban 2023. május 15-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fűnyírás után szemétszedéssel folytatódik a Közlekedési Minisztérium és a Magyar Közút országos nagytakarítása, amelyben 700 munkatársunk vesz részt, illetve a Magyar Közút teljes gépi és személyzeti apparátusa segíti ezt a munkát – közölte a Facebook-oldalára feltöltött videóban Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter jelezte, hogy a magyarok évi 12 ezer tonna szemetet hagynak szanaszéjjel és dobálnak szét az utak mentén. A tárcavezető kiemelte, hogy mindez nagyon sok feladatot ad a közutasoknak, ami nagyon nagy emberi erőfeszítés, mivel nem a legjobb munka mások után szemetet szedni, és nagyon sok pénzébe kerül az adófizetőknek.

 

– Ebből a pénzből nagyon sok utat tudnánk építeni, hogyha nem kellene szemetet szednünk a magyarok után 

 

– szögezte le.

Végül Lázár János megköszönte minden civilnek, oktatási intézménynek, és munkatársának, hogy csatlakozott a szemétgyűjtési akcióhoz, majd arra kérte Magyarország minden autós polgárát, hogy ne dobja el az utak mellett a szemetet. – A közutasoknak köszönöm a fűnyírást és a szemétszedést. Folyatjuk mind a két munkát – tette hozzá.

Borítókép: Lázár János (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.