Máris korlátozzák a baloldali vezetésű Érden a vízhasználatot

A helyi Fidesz elkeserítőnek tartja, hogy az érdiek az elhibázott döntések elszenvedői lettek.

2023. 06. 30. 14:22
null
20230207 - Csőtörés a Faiskolautcában, Egerben - Vízmű - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Fotó: Berán Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érdi baloldali városvezetés valóban a gyurcsányista politikát folytatja, a vízhiány kapcsán évek óta nem a fejlesztéseket tervezi, nem ahhoz keresi a forrásokat, hanem korlátozásokban gondolkodik – így reagált lapunknak T. Mészáros András, a Fidesz–KDNP érdi frakcióvezetője arra a hírre, hogy Csőzik László, a megyei jogú város polgármestere határozatot hozott az ivóvíz felhasználásának korlátozásáról. A napokban megszületett döntés értelmében a baloldali településvezető Érd teljes közigazgatási területére kiterjedően a magán ingatlanokon és közösségi vízvételi helyeken a víziközmű által szolgáltatott ivóvíz felhasználás korlátozását rendeli el. Ennek értelmében július 1-jétől augusztus 20-ig reggel 5 óra és 9 óra között, valamint este 18 óra és 23 óra között a közüzemi ivóvíz hálózatról tilos locsolni és a medencéket feltölteni.

Csőzik László, Érd baloldali polgármestere máris vízkorlátozásokat vezetett be Fotó: Facebook/Csőzik László

T. Mészáros András rendkívül elkeserítőnek tartja, hogy az érdiek a városvezetés elhibázott döntéseinek elszenvedői lettek. A politikus a napokban nyilatkozott a lapunknak arról, hogy csaknem négy éve nem hajtott végre számottevő fejlesztést a víz- és csatornarendszeren Érd baloldali vezetése, amiért egyre nagyobb gondokat okoz a vízhiány a városban.

Az érdi baloldali városvezetés azt terjeszti, hogy a hirtelen megnövekedett lakosságszám miatt alakult ki a komoly vízhiány veszélye a településen, de erről szó nincs

– fogalmazott. Mint mondta, ők is tisztában voltak ezzel a problémával, és a 2019-es váltás előtt elő is készültek arra, hogy 80 kilométer hosszan kicserélik a régi eternit vízvezetéket, de a választás eredménye miatt erre már nem volt lehetőségük.

Érdekes, hogy mindig akkor jelentkeznek ezek a problémák, amikor Csőzik László hatalmi pozícióba kerül. Szinte napra pontosan húsz évvel ezelőtt ugyanúgy vízhiányról szóltak a hírek Érden, mint most. Csőzik akkor alpolgármesterként panaszkodott, és nem tett semmit a megoldásért, most polgármesterként teszi ugyanezt

– mutatott rá néhány napja a Fidesz–KDNP érdi frakcióvezetője. Hozzátéve ugyanakkor, hogy miközben fejlesztésekre nem költöttek, polgármesteri ténykedésének egyik első lépéseként Csőzik 2020-ban hozzájárult ahhoz, hogy az Érd és Térsége Regionális Víziközmű Kft. résztulajdonosa, a francia Veolia több mint százmillió forint, azóta pedig összesen mintegy 170 millió forint osztalékot kivehessen az önkormányzati cégből.

Az a Veolia – emlékeztetett rá a frakcióvezető –, amelynek 2005-ben éppen az akkor alpolgármesterként funkcionáló Csőzik adta el az érdi céget.

T. Mészáros András megjegyezte, fennáll a veszélye annak, hogy nemcsak a meglevő fogyasztóknál lehet vízhiány, de elrendelhetik azt is, hogy új háztartások nem köthetnek rá a vízhálózatra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Heves Megyei Hírlap/Berán Dániel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.