Meg akart szökni a rendőrök elől, balesetet okozott

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 06. 16. 11:44
rendőrautó járőr baleset helyszínelés bűnügy Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eljárás adatai szerint február 19-én este Tapolcán a járőrök intézkedés alá akartak vonni egy személygépjárművet és a huszonöt éves vezetőjét. A helyi lakos azonban nem állt meg a rendőri jelzésre. 

Egy útkereszteződésből kihajtva lesodródott az úttestről, egy családi ház kőkerítésének ütközött, majd az úttestre visszacsapódva állt meg. 

A járőrök a sofőrt igazoltatták, majd az alkoholszondás ellenőrzés pozitív eredményt hozott.

A rendőrök a férfit további mintavételre előállították, később pedig gyanúsítottként hallgatták ki. Járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás az ügyben.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.