Ritka csodát láthat, aki ma felnéz az égre

Káprázat jön este tíz és tizenegy között.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 06. 29. 17:36
Moon,And,Stars,Over,Sea,Ocean,Horizon.
1996075883 Fotó: AstroStar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Káprázatos égi jelenségnek lehet a szemtanúja, aki ma, vagyis csütörtök este, 10–11 óra körül egy pillantást vet az égre. Ekkor ugyanis a Föld néhány szomszédját is megfigyelhetik az érdeklődők – hívta fel a figyelmet a Metropol. Igaz, megjegyzik, hogy megfelelő távcső nélkül nem lesz akkora az élmény, azonban a szuper hármas – a Vénusz-sarló, a vörös színben pompázó Mars bolygó és a dagadó Hold – szabad szemmel is látható lesz – írja a lap.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló felhívja a figyelmet arra, hogy ha a lehető legjobbat szeretné kihozni a lehetőségből, szeretné átélni az élményt, látogasson el valamelyik csillagvizsgálóba. 

Távcsővel ugyanis két tucat laza, de annál fényesebb csillagban gyönyörködhetnek az amatőr csillagászok, ehhez természetesen felhőtlen időjárásra lesz szükség. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délutáni  előrejelzése szerint a napsütést csak szétterülő, időnként összeálló gomolyfelhők, azonban pénteken már fátyol- és gomolyfelhők vegyesen zavarhatják. 

Csapadék nem várható, de péntek délután, este a nyugati határszélen néhol lehet zápor, esetleg zivatar. Csütörtökön az északnyugati, pénteken a Dunántúlon a déli szél élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 31 fok között várható.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.