Szentkirályi Alexandra: Háborús időkben is megvédjük a magyar családokat!

2010 előtt ha baj volt, mindig a családtámogatásokat vették el – emlékeztetett rá a kormányszóvivő.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2023. 06. 07. 9:11
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2023. április 6. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 6-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háborús időkben olyan költségvetésre van szükség, amely megvédi a magyar családokat – mondta el a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban Szentkirályi Alexandra. 

Az Országgyűlés hamarosan tárgyalja a 2024-es költségvetés tervezetét, ám a háború rendkívüli mértékben megterheli majd a büdzsét, többet kell költeni az ország biztonságára, az energia beszerzésére, illetve meg kell védeni a munkahelyeket is – vetítette előre a kormányszóvivő.

– 2010 előtt ha baj volt, mindig a családtámogatásokat vették el, és a megszorításokat választották – emlékeztetett rá Szentkirályi Alexandra. aki aláhúzta: az Orbán-kormány mindig más utat választott. 2010 óta a kormány egy nagyon erős családvédelmi rendszert épített ki – fűzte hozzá.

A nehézségek ellenére is 3300 milliárd forintot fordítanak idén családtámogatásokra és a családi adókedvezményekre, ami három és félszer nagyobb összeget jelent, mint ami 2010-ben volt.

A kormányszóvivő részletezte, mi szerepel többek között a jövő évi büdzsében.

  • Fenntartják a családi adórendszert, a családi adókedvezményeket.
  • Jövőre is biztosítják a harminc év alatti anyukák, a négy vagy több gyermeket nevelő édesanyák és a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét.
  • Továbbra is támogatják a családok otthonteremtését.
  • Biztosítják az iskolás gyerekek ingyenes tankönyvellátását.
  • Fenntartják a gyest, a gyedet, a gyed extrát és a többi, a gyermeknevelést segítő támogatást.

A magyar családok rezsijét is támogatta a kormány, és az idén is lesz rezsivédelmi alap – jelentette ki a videójában Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.