Több mint hétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Továbbra is erős a migrációs nyomás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 12. 8:49
202200727 magyar szerb hatar migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök 715 határsértővel szemben intézkedtek péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 258, szombaton 266, vasárnap 155 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az országban 36 határsértőt is elfogtak, akik ellen idegenrendészeti eljárás indult.

 

Az elmúlt héten az ország területén 1714 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

 

A megelőző héten – május 29-től június 4-ig – a feltartóztatottak száma 1723 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 59 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 18 gyanúsított ellen indult eljárás.

Borítókép: Röszkei határkerítés (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.