időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo
Az irgalmasrendi szerzetes a fővárosi Szent Ferenc sebei templomban ünnepel együtt a hívekkel

Vasárnap tartja gyémántmiséjét a hatvan éve pappá szentelt Kozma Imre atya

Borsodi Attila
2023.06.13. 17:35
Vasárnap tartja gyémántmiséjét a hatvan éve pappá szentelt Kozma Imre atya

Június 18-án, vasárnap 8 óra 30 perctől Budapesten, a Szent Ferenc sebei templomban (I. kerület Fő utca 43.) tartja gyémántmiséjét Kozma Imre római katolikus pap, irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója. Az ünneplésre készülő hívő közösség lapunkhoz eljuttatott közleményben azt írta, hogy az 1963-ban pappá szentelt Kozma Imre atya „az életét nekünk ajándékozta, hogy Isten igéjét hallgatva és a szentségeket magunkhoz véve, a krisztusi közösségben megmaradva és együtt előre haladva életünk legyen – éspedig bőségben legyen.”

Kozma Imre atya fontos jubileumhoz érkezett Fotó: Ripost/Szabolcs László

Hat évtized távlataiban több nemzedéket, sok ezer családot és több tízezer embert szolgált személyesen és az általa elindított műveken keresztül. Hűséges volt Istenhez és a rábízottakhoz is, nem adta fel a hivatását sem a lelki szárazság idején, sem amikor sok dolga volt, sem amikor a hatalom igyekezett erre rávenni, sem amikor sajátjai megnemértésével találkozott

– emelték ki. Hozzátették: ha bárki úgy érzi, van mit megköszönnie vele kapcsolatban az Úristennek, akkor imádkozzon együtt és imádkozzon érte, és vegyen részt a vasárnapi szentmisén.

Borítókép: Kozma Imre atya az egész életét Isten szolgálatában élte (Fotó: Szabadföld/Németh András Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.