Zászló és békeharang a Hősök terén

Az összetartozás napján a nemzeti zászló kiegészült egy 400 méteres székely zászlóval is, amely a téren körbeölelte a kokárdát, képviselve a külhoni magyarokat.

Munkatársunktól
2023. 06. 04. 18:32
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar zászló és címer előtt tisztelegtek azzal az 1848 méteres, nemzeti színű, két méter széles zászlóval, amelyet ötödik alkalommal vittek végig az Andrássy úton tegnap az Operától a Hősök teréig, ahol élő kokárdát formáznak. Az összetartozás napján a nemzeti zászló kiegészült egy 400 méteres székely zászlóval is, amely a téren körbeölelte a kokárdát, képviselve a külhoni magyarokat. A Hősök tere felett a Szent Korona-ballon fogadta a zászlóvivőket. 

A rendezvény leglátványosabb pillanata, a kokárdát formáló zászló fölött a Szent Korona hőlégballon Fotó: Teknős Miklós


Egy flashmobon a résztvevők, a trianoni diktátum aláírásának időpontjában, megszólaltatták az összetartozás békeharangjait a mobiltelefonjukon. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhatott, éljen magyarként bárhol a világban. Az idei trianoni harangok a béke megteremtéséért is szóltak, különös figyelemmel a békediktátum miatt Kárpátalján élő magyar nemzetrészre, akik az orosz–ukrán háborúban ontják vérüket. Az idei rendezvény védnöke Tőkés László püspök volt.

A nemzet zászlaja felvonulást 2018 óta szervezi meg az ’56 Lángja Alapítvány. Az esemény első védnökei Balog Zoltán, az akkor emberierőforrás-miniszter és az azóta elhunyt 1956-os hős, halálraítélt Wittner Mária zászlóanya voltak.

Borítókép: 1848 méter hosszú nemzeti zászló az Andrássy úton (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.