A Polgári Magyarországért Alapítvány Hunyadi Jánosról elnevezett díjat alapít

A nemzetközi elismerés húszezer euróval jár.

Magyar Nemzet
2023. 07. 04. 16:10
Hunyadi János képmása Nádasdy Ferenc Mausoleum című, 1664-es művében Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Polgári Magyarországért Alapítvány 2023-ban Hunyadi Jánosról elnevezett, húszezer euróval járó nemzetközi díjat alapít azon kiemelkedő teljesítmények elismerésére, melyek fókuszpontjában az európai nemzetek szabadságának és függetlenségének védelme, valamint a kontinens népeit összekapcsoló egyetemes keresztény kultúra tudatos vállalása áll − közölte az alapító szervezet kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség pártalapítványa a magyar történelem egyik legnagyobb hőséről, az európai hírű hadvezérről, Nándorfehérvár hőséről, Hunyadi Jánosról elnevezett nemzetközi díjat alapít.

A Polgári Magyarországért Alapítvány szándéka, hogy a díjjal nemcsak a középkori keresztény Európa egyik legnagyobb védelmezőjére hívja fel a figyelmet, de elismeréssel adózzon a jelenkor személyes teljesítményeinek is.

Az alapító a díjjal a szabadság, a függetlenség és az egyenrangú nemzetek közötti együttműködés eszméjét kívánja hirdetni, továbbá felhívni a figyelmet az Európa lelkiségét meghatározó görög–római hagyományokra, valamint a keresztény kultúra erkölcsi alapelveire.

Mint írták, a Hunyadi János-díj adományozásával olyan kiemelkedő személyiségek elismerésére törekszenek, akik félelem nélkül képviselték és képviselik a fenti értékeket. A díj létrehozásába az alapító bevonja európai együttműködő partnereit, akik személyek jelölésével járulhatnak hozzá a díj létrehozásához és évenkénti adományozásához.

A jelöltválasztási folyamatot az alapítvány kuratóriuma felügyeli, a díj első díjátadó ünnepségére 2023 őszén kerül sor Brüsszelben − áll a közleményben.

 

Borítókép: Hunyadi János képmása Nádasdy Ferenc Mausoleum című, 1664-es művében (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.