Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Az árnyékkormány az árnyékban marad – mondta Gyurcsánynak a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára

Dömötör Csaba közölte, hogy ha van politikus, akitől nem szívesen fogadnak el tanácsot, az Gyurcsány Ferenc.

2023. 07. 03. 14:40
Napirend előtt szólalt fel Dömötör Csaba. Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a kormány eljátszotta az ország becsületét és felélte a tartalékokat. A DK vezére szerint ami maradt, az a pangás.

– Magyarország és Európa nehézségeit a háború és az arra adott rossz válaszok okozzák – válaszolta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

– Milyen érzés a nemzeti vagyonról beszélni, hogy ön a privatizációból lett vagyonos? Milyen érzés a nemzeti vagyonról beszélni úgy, hogy a kormányzásuk idején széthordták a magyar ipar jelentős részét? Milyen érzés nemzeti vagyonról beszélni egy elkobzott villából? 

– tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Mint mondta, rendkívüli időszakot élünk, amikor sokak munkájára, javaslatára szükség van, de ha van politikus, akitől nem szívesen fogadnak el javaslatot, az Gyurcsány Ferenc. Az államtitkár kiemelte, hogy világos összehasonlítási lehetőség van arra, hogy milyen az, amikor a baloldal kormányzott és milyen, amikor a jobboldal van kormányon.

Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy amikor a baloldal volt kormányon, 23 ezer forinttal emelték a minimálbért, míg a jelenlegi kormány a háromszorosára növelte.

– A baloldal kormányzása alatt semmiféle rezsitámogatás nem volt, amit a baloldal támadásai ellenére is fenntartunk 

– jelentette ki.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a baloldal nem támogatta az árstopok, valamint a kamatstopok bevezetését és a szankciók elleni küzdelmet sem. Végül arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy lépjen fel az ellen, hogy külföldről finanszírozzák a baloldali pártokat, továbbá ne követelje a polgármestereitől, hogy hadakozzanak a kormánnyal, emellett ne dolgozzanak az EU-s források hazahozatala ellen.

– Amíg nem változtatnak a politikájukon, addig az árnyékkormány az árnyékban marad. Mindenkinek jobb ez így

– mondta Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.