Debrecenben balhéznak a momentumosok + Videó

A baloldali politikusok ezúttal a debreceniek ügyintézését és az önkormányzati alkalmazottak munkáját akadályozták.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítéljük azt a magatartást, amit Mándi László és Szabó Bence momentumos képviselők a mai napon tanúsítottak – tudatta a Debreceni Fidesz–KDNP-frakció a Momentum helyi önkormányzati képviselői által szervezett blokádakciójával kapcsolatban a HAON-nal. Mint ismert, hétfőn kora reggeltől blokád alá helyezte Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának egy épületét Mándi László és Szabó Bence baloldali önkormányzati képviselő, ezzel akadályozva a debreceniek ügyintézését és az önkormányzati alkalmazottak munkáját, mivel többszöri kérésre sem engedték be őket. 

Szabó Bence a Facebook-oldalán arról értekezett: az ajtó előtt ülve várják Papp László polgármestert egy nyilatkozattal, amelynek aláírásával vállalja, hogy népszavazást ír ki az akkumulátorgyárral kapcsolatban.

 

Jogszabályellenes lehet a Momentum akciója?

Mándi László és Szabó Bence képviselővé választásukat követően a letett képviselői esküjükben és az aláírásukkal önkéntesen elfogadott etikai kódexszel ellentétesen akadályozták meg a bejutást, amit jogszabályellenesnek tartunk – mondta a helyi Fidesz–KDNP a lapnak. 

Hozzátették, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere Budapesten tárgyalt, azonban amint értesült az esetről, 

azonnal felhívta Mándi László önkormányzati képviselőt, és felajánlott számára egy személyes találkozót, hiszen az ajtaja bármikor nyitva áll előtte, ahogyan bárki előtt. 

Mándi László nem adott egyértelmű választ arra, hogy él-e a felajánlott lehetőséggel. Kiemelték, a Momentum képviselői hétfői cselekedetükkel egyértelművé tették, hogy a Budapesten és külföldön bevett politikai attrocitásokat szeretnék Debrecenbe importálni, ami méltatlan a debreceni önkormányzati képviselőkhöz.

Borítókép: Ismét balhézik a Momentum, ezúttal Debrecenben (Forrás: Szabó Bence Facebook-oldala)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.