Erre senki nem számított, ismét záporokkal sújt le a hidegfront

A napsütéses órákat most felváltja a zivatar, van, ahol még jégeső is előfordulhat.

Magyar Nemzet
Forrás: met.hu2023. 07. 12. 6:19
Forrás: Pexels - Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi napok verőfényes napsütéses óráit most felváltja valami egészen más, ami azért nem jön rosszul a földeknek, ám ha nem számítunk rá, elég nagy meglepetést okozhat. A nap első felében még meleg, nyári időre számíthatunk, kevesebb napsütéssel, ám kora délutánig helyenként előfordulhat már dörgés, villámlás. 

Az érdemi események a nap második felében várhatók. Ekkor egy nyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében kipattanhatnak zivatarok, amelyek lokálisan heves jelenségeket produkálhatnak, majd várhatóan estétől egy zivatarrendszer környezetében akár kiterjedtebben is számítani lehet heves kísérőjelenségekre – írja a Met.hu

Késő estére a zivatarok fokozatosan a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legintenzívebb cellákat nagy méretű (2-4, de akár 5+ centiméter átmérőjű) jégeső, szélvihar (80-100 km/h, de akár 100+ km/h), illetve felhőszakadás kísérheti, legnagyobb valószínűséggel az ország északi felén.

A napi középhőmérséklet az északkeleti területeket leszámítva huszonöt fok felett, főként a déli területeken huszonhét fok körül várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.