„Ha nem lesz Erasmus-megállapodás, arról nem a magyar kormány tehet majd”

Egy hónapja nem válaszol az Európai Bizottság a magyar kormánynak.

2023. 07. 13. 5:35
Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: Lakatos Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság egy hónapja nem válaszol arra a normaszövegre, amit a magyar kormány kiküldött Brüsszelbe

− hívta fel a figyelmet megkeresésünkre a Területfejlesztési Minisztérium sajtóosztálya azzal  kapcsolatban, hogy  

tegnapi sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság szóvívője úgy fogalmazott: legkésőbb szeptember elejéig meg kell egyeznie a magyar kormánynak az Európai Bizottsággal, hogy az alapítványi egyetemek is hozzáférhessenek az Erasmus+ és Horizont Európa programok forrásaihoz. Ujvári Balázs bizottsági szóvivő hozzátette: „Nagyon intenzív tárgyalások folynak az Európai Bizottság és Magyarország között az Erasmus+ diákcsereprogram finanszírozásának felfüggesztése miatt, ezek azonban még nem vezettek eredményre.” 

A minisztérium sajtóosztálya reagálásában kifejtette: ebben a dokumentumban minden, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokkal kapcsolatos összeférhetetlenségi, illetve az EU pénzügyi érdekeinek védelméről szóló, eddig számtalanszor megfogalmazott és számtalanszor át is alakított, minden új brüsszeli követelésre pontos magyar válasz olvasható. Hozzátették:

ha Brüsszelnek egy hónap nem elég arra, hogy a magyar normaszövegre válaszoljanak, az csak azt jelentheti, hogy az Európai Bizottság az időt húzza, tehát ha nem lesz Erasmus-megállapodás, arról nem a magyar kormány tehet majd.

 

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.