Hadházy Ákos üzent Karácsonynak: Az átláthatóság nem ördögtől való

Az országgyűlési képviselő örülne, ha a Karácsony Gergely-féle tisztázatlan eredetű kampánypénzekről végre őszintén beszélnének az érintett szereplők.

Munkatársunktól
2023. 07. 03. 11:13
HADHÁZY Ákos
Budapest, 2022. november 4. Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza elõtt 2022. november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megértem, ha valakik alternatív források után kutatnak. Csakhogy sajnos ennek soha nem lesz jó vége, és – mint látjuk – a hatékonyság is erősen kérdéses” – írta Hadházy Ákos Facebook bejegyzésében. A politikus szerint kell néhány szót ejteni Karácsony Gergely kampánypénzeiről is, ami természetesen vet fel kérdéseket.  Hadházi Ákos kijelentette, nem tehetik meg, hogy ne reagáljanak rá. 

Nagyon örülnék neki, ha az érintett szereplők végre őszintén beszélnének ezekről a dolgokról, és biztosítanák az átláthatóságot. Nem ördögtől való ez, sőt kifejezetten erősítené az ellenzék egészének megbízhatóságát!

 

Nem csak Hadházy Ákos, Kocsis Máté is magyarázatot vár azzal kapcsolatban, hogyan került több mint ötszázmillió forint értékű valuta Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát segítő 99 Mozgalom számlájára. A Fidesz frakcióvezetője szomorú és gátlástalan hazudozásnak nevezte a főpolgármester érvelését. A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában úgy fogalmazott: a főpolgármester állítása a kérdéses pénzzel kapcsolatban súrolja a nevetségesség határát, holott durva külföldi beavatkozási kísérlet történt a magyar politikai életbe, melynek ő az egyik felelőse. 

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, egy hete hozták nyilvánosságra a tavalyi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról szóló nemzetbiztonsági jelentést, mely szerint Karácsony Gergely pénzmosási ügybe keveredett. 

 

Kocsis Máté rámutatott: a közmédia Jónak lenni jó elnevezésű karácsonyi adományvonalán hetek alatt nem gyűlik össze annyi pénz, mint amennyit a főpolgármester napok alatt a saját mozgalma köré „szórt”. 

Zárt adománygyűjtő ládákról beszél, miközben nem válaszol arra, hogy hány ilyen működött és hol, milyen méretben voltak ezek elhelyezve, mint ahogy az sem derül ki, miként lehetséges, hogy a támogatók szinte kizárólag angol fontban és euróban helyezték el adományaikat. 

 

Aláhúzta: a pártok finanszírozására vonatkozó szabályok világosak: ezzel küzd most a baloldal Gyurcsány Ferencet is beleértve, hiszen a 2022-es választás kampányára a Karácsony Gergelyhez köthető ötszázmilliós adományon túl több milliárd forint érkezett, melynek a hatályos rendelkezések szerint akár a dupláját is be kell majd fizetniük.

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: Koszticsák Szilárd) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.