Navracsics Tibor: Az egyetemeknek specifikus tudással kell rendelkezniük a térségre vonatkozóan

A területfejlesztési miniszter a pódiumbeszélgetésen rámutatott: az általa vezetett tárca stratégiai partnerségeket köt az egyetemekkel a különböző térségek fejlesztésére.

Magyar Nemzet
Forrás: Navracsics Tibor hivatalos közösségi oldala, MTI2023. 07. 20. 13:38
Fotó: GREGUS BERTALAN Forrás: Navracsics Tibor/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetemek az európai civilizáció legnagyobb találmányai – közölte Navracsics Tibor hivatalos közösségi oldalán. 

A területfejlesztési miniszter a bejegyzésében úgy fogalmazott: „Az európai történetiség meghatározó szereplői azok a városok, amelyek már a korai időszakokban egyetemi városokká tudtak válni. 
Ezek a városok azóta is térségszervező erővel bírnak és éppen ezért van kiemelt szerepe az egyetemeknek, egyetemi városoknak a területfejlesztésben.” 

Navracsics Tibor az Európa Stratégia Kutatóintézet szervezésében beszélt az egyetemek szerepéről a területfejlesztésben Tusványoson.

Navracsics Tibor Az egyetemek szerepe a területfejlesztésben című pódiumbeszélgetésen rámutatott: az általa vezetett tárca stratégiai partnerségeket köt az egyetemekkel a különböző térségek fejlesztésére – közölte az MTI. 

A területfejlesztési miniszter elmondta: az egyetemeknek az adott térségre vonatkozóan specifikus tudással kell rendelkezniük, így gyakorlati szempontból hasznosak tudnak lenni a befektetőknek, és a stratégiakészítésben is segíteni tudnak.

Borítókép forrása: Navracsics Tibor közösségi oldala
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.