időjárás -1°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Navracsics Tibor: Az egyetemeknek specifikus tudással kell rendelkezniük a térségre vonatkozóan

Magyar Nemzet
Forrás: Navracsics Tibor hivatalos közösségi oldala, MTI
2023.07.20. 13:38 2023.07.20. 13:43
Navracsics Tibor: Az egyetemeknek specifikus tudással kell rendelkezniük a térségre vonatkozóan

Az egyetemek az európai civilizáció legnagyobb találmányai – közölte Navracsics Tibor hivatalos közösségi oldalán. 

A területfejlesztési miniszter a bejegyzésében úgy fogalmazott: „Az európai történetiség meghatározó szereplői azok a városok, amelyek már a korai időszakokban egyetemi városokká tudtak válni. 
Ezek a városok azóta is térségszervező erővel bírnak és éppen ezért van kiemelt szerepe az egyetemeknek, egyetemi városoknak a területfejlesztésben.” 

Navracsics Tibor az Európa Stratégia Kutatóintézet szervezésében beszélt az egyetemek szerepéről a területfejlesztésben Tusványoson.

Navracsics Tibor Az egyetemek szerepe a területfejlesztésben című pódiumbeszélgetésen rámutatott: az általa vezetett tárca stratégiai partnerségeket köt az egyetemekkel a különböző térségek fejlesztésére – közölte az MTI. 

A területfejlesztési miniszter elmondta: az egyetemeknek az adott térségre vonatkozóan specifikus tudással kell rendelkezniük, így gyakorlati szempontból hasznosak tudnak lenni a befektetőknek, és a stratégiakészítésben is segíteni tudnak.

Borítókép forrása: Navracsics Tibor közösségi oldala
 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.