Betört keddre a lehűlés, az esernyő ne maradjon otthon

De azért ma sem fogunk megfagyni.

Magyar Nemzet
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 08. 29. 6:08
vihar Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma országszerte zivatarok várhatók, amelyek dél felől több hullámban érkeznek – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokhoz általában viharos széllökések (ált. 60-90 kilométer/óra), jégeső (jellemzően 1-3 centiméter) és intenzív csapadék ( 10-25 milliméter) társulhat. 

Figyelmeztető előrejelzés zivatarokra (Forrás: met.hu)

Napközben a Dunától keletre, valamint a Dél-Dunántúlon előfordulhatnak heves zivatarok is erősen viharos, károkozó (90 kilométer/órát meghaladó) szélrohamok, illetve akár 3-5 centimétert elérő, néhol esetleg ezt meghaladó átmérőjű jég kíséretében. Ezeken a tájakon az egymást követő zivatarcellákból néhol akár 30-40 millimétert meghaladó csapadék is összejöhet.

A kedd délelőtti előrejelzés (Forrás: met.hu)

A front lassan kelet felé mozog, és nagy a hőmérsékleti kontraszt a két oldalán – írta a meteorológia a Facebook-oldalán. Ezért 15 fokos különbség is lehet az ország két része között. 

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 33 fok között alakul, de az Északnyugat-Dunántúlon csak 22, 25 fok lesz, míg Szabolcsban és a Hajdúságban 34, 37 fok is lehet. Késő estére 15 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.