Rács mögött marad az újbudai hajléktalangyilkosság gyanúsítottja

Vasárnap éjszaka érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy sérült hajléktalant találtak a járdán a XI. kerületi Rimaszombati úton. A mentők kórházba szállították a 33 éves férfit, de az orvosi segítség ellenére meghalt. Az áldozat feltételezett gyilkosát elfogta a rendőrség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 30. 17:27
rabló, rendőr, bilincs Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták azt a férfit, aki vasárnap éjjel a XI. kerületben az utcán feltételezhetően agyonvert egy embert – tudatta a Fővárosi Törvényszék.

A járdán ittasan alvó sértettet a gyanúsított legalább hétszer nagy erővel fejbe ütötte.

A büntetett előéletű gyanúsítottat korábban különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás miatt felfüggesztett börtönre, hatóság félrevezetése miatt pénzbüntetésre, valamint bűncselekmény elhárítására időskoránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy elleni súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A gyanúsított jelen cselekményét egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsításban szereplő cselekmény védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megállapítására lehet alkalmas.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.