Folyamatosan érkeznek a menekültek a háborús Ukrajnából

Kedden is több ezren érkeztek a szomszédos országból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 23. 6:15
null
Friedland, 2016. április 4. Szíriai menekültek érkeznek a friedlandi fogadóállomásra a közép-németországi Göttingen közelében 2016. április 4-én. Ettől a naptól fogva az Európai Unió és Törökország között március 18-án megkötött megállapodás értelmében a görög hatóságok által elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket visszaküldik Törökországba, az EU-tagországok pedig cserében átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba. (MTI/EPA/Swen Pförtner) Fotó: MTI/EPA/Swen Pförtner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg  az ukrán–magyar határon csökkent az Ukrajnából érkezők száma, Románia felől többen érkeztek az elmúlt 24 órában. Az Országos Rendőr-főkapitányság jelentése szerint kedden az ukrán–magyar határszakaszon belépők száma több mint 6700 volt.  A román–magyar határszakaszon belépők közül pedig több mint kilencezren nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 144 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami harminc napig érvényes. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó:MTI/EPA/Swen Pförtner)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.