Hétfőn kezdődik a virágkarnevál Debrecenben + fotók

A cívisváros több pontja is virágba borult vasárnap.

MAGYAR NEMZET
Forrás: HAON2023. 08. 13. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Városszerte javában zajlanak az előkészületek a Debreceni Virágkarneválra. A város főterén vasárnap délben már felállították a karneváli hét főbb műsorainak helyet adó nagyszínpadot, csupán a nézőtér székeit rendezgették a munkások. Helyükre kerültek az egykori Unió áruház előtti fabódék is, ahol a kézművesek kapnak majd helyet a karneváli héten.

A Simonffy utcát a Hal közig a magasban lógó színes esernyők borítják, óvva a járókelőket a borús hangulattól. A nézelődőknek feltűnhet, hogy a Piac utca felőli részen egyforma színű ernyők is kerültek egymás mellé.

Fotó: Czinege Melinda

A helyszínen lévő egyik szervező a Hajdú-Bihar vármegyei hírportálnak, a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportálnak elmondta,

tudatos elrendezéssel tették fel az ernyőket: a mintázat a zöld mezőt és a rajta lévő virágokat ábrázolja.

Beavatta abba is a lap olvasóit: vasárnap éjszaka a Kálvin téri két villamosmegálló díszítését ugyancsak megkezdik, így reggelre dús növényzet fogja beborítani a megállóhelyeket, némi árnyékkal oltalmazva a tűző napon várakozókat.

Hétfőre virradóra a tavalyi karnevál egyik leglátványosabb virágkocsija, a tizenhárom méter hosszú, sárkányt ábrázoló kompozíció felújítva fog megjelenni a Kossuth téren, míg a pillangókat megjelenítő kocsik a Dósa nádor teret fogják ékesíteni.

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy már javában készülnek a virágkocsik, több mint ezerötszáz karneváli táncos, zenész és akrobata, s igazi karneváli lázban ég az a közel négyezer ember, aki mind hozzájárul az ország egyik leglátványosabb fesztiváljának létrejöttéhez.

Az 57 éves tradícióval rendelkező karnevál napjainkban már lényegesen több, mint látványos virágkompozíciók és nemzetközi művészeti együttesek felvonulása: egy héten át tartó színes programkavalkád, amelyen számtalan látogató megtalálhatja a számára leginkább vonzó szórakozási lehetőséget. Az idén augusztus 14. és 20. között rendezik meg az eseményt.

A Debreceni Virágkarneválról további képek ide kattintva érhetők el.

Borítókép forrása: Haon/Czinege Melinda

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.