Egy cégre írták ki a baloldali vezetésű Zugló parkolási tenderét

Bár a parkolóautomaták üzemeltetésére kiírt tender szabályos volt, annak feltételeit úgy határozták meg, hogy csak a C–Ware Kft. tudta teljesíteni.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 08. 08. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár sokadjára a csalásért elítélt Kupper András cégére bízta a parkolóautomaták üzemeltetését Zugló baloldali vezetése, sőt az új parkolási tender feltételeit is úgy szabták meg, hogy csak a C–Ware Kft. tudta teljesíteni őket. Az említett céggel egy év helyett immár két és fél évre kötöttek szerződést, így a 283 parkolóautomata üzemeltetését a C–Ware Kft. fogja végezni.

Borbély Ádám zuglói fideszes képviselő szerint bár a tender kiírása szabályos volt, a baloldali testület eleve olyan feltételeket szabott meg, amelyet csak az a cég tudott teljesíteni, amely már 2017 óta az önkormányzatnak dolgozik – írja a Metropol.

A Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselője – miként a Metropolnak – nemrégiben lapunknak is arról beszélt, hogy miközben az ellenzék egyszereplős közbeszerzések lefolytatásával támadja a kormányt – sőt az Európai Bizottság a hazánknak járó uniós pénzek folyósításához is ezek visszaszorítását várja – 

Zuglóban gyakorlatilag folyton-folyvást egyszereplős közbeszerzések valósulnak meg. 

Mint mondta, ezt a gyakorlatot lehetett látni a zuglói önkormányzatra és intézményeire vonatkozó új vagyon- és felelősségbiztosítási szerződés, valamint a parkolóautomaták üzemeltetésére kiírt közbeszerzés esetén is. Az önkormányzat vezetése pedig nem tesz semmit annak érdekében, hogy elkerülje az egy ajánlattevős közbeszerzéseket, ezzel pedig a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akadályozza – mutatott rá.

A zuglói baloldal bort iszik és vizet prédikál, zárt logikai buborékban tartja a választópolgárokat, semmit sem szégyell megcsinálni

– hangsúlyozta lapunknak Borbély Ádám, aki szerint egyre abszurdabb, hogy miközben a baloldali pártok minden egyes testületi ülésen a koncért marakodnak, folyamatosan a Fideszre mutogatnak. Hozzátette, érdemes lenne Donáth Anna és Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselőknek, illetve Dobrev Klára DK-s EP-képviselőnek zuglói elvbarátaik gyakorlatát vizsgálni vagy azt bepanaszolni az Európai Bizottságnál, mivel az önkormányzat vezetése semmivel sem viszi közelebb Magyarországot az uniós pénzekhez.

Borítókép: Parkolóóra Zuglóban (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.