Isten férfit és nőt teremtett, de ez a gondolat a volt finn belügyminiszternek börtönt is jelenthet

Közös imádsággal és bibliaolvasással demonstráltak keresztény tüntetők kedden Finnország budapesti nagykövetségének épülete előtt, az akció résztvevői a volt finn belügyminiszter, a kisebbségi csoport elleni uszítással vádolt Paivi Rasanen mellett álltak ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 29. 20:39
bibliai idézetek
Elderly man's hands clasped in prayer over an open Bible. (Photo by manaemedia/YAY/Universal Images / UIG / Science Photo Library via AFP) Fotó: Science Photo Library / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereszténydemokrata finn politikus melletti véleménynyilvánítást Kulifai Sára, a Hetek című hetilap külügyi rovatvezetője szervezte. Paivi Rasanen négy éve tartó pere ezen a héten csütörtökön és pénteken másodfokon folytatódik.

A képviselőnőt azért állították bíróság elé, mert a finn evangélikus egyház pride melletti kiállása kapcsán Pál apostol homoszexualitással kapcsolatos szavait idézte a Bibliából.

A finn belügyi tárca korábbi vezetőjének két másik ügyben is bíróság elé kell állnia, egy 2004-ben készített írása miatt, amely arról szól, hogy Isten az embert férfinak és nőnek teremtette, valamint egy Mit gondolt Jézus a homoszexualitásról? címmel 2018-ban adásba került talk show-ban elhangzott megjegyzései miatt.

Paivi Rasanent a bíróság idén márciusban első fokon felmentette, ám a finn főügyész fellebbezése nyomán a per másodfokon folytatódik.

A keddi budapesti demonstráció résztvevői szerettek volna egy Bibliát átnyújtani a finn nagykövetnek, de azt a választ kapták, hogy senki nem tartózkodik az épületben, és zárva tart a nagykövetség, így a szentírást a postaládában helyezték el.

A szervezők ezzel arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a Biblia a finn és a magyar keresztény kultúra közös alapja.

Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője a demonstráción azt mondta, nemcsak Paivi Rasanen mellett kívánnak kiállni, hanem valamennyi üldözött keresztény mellett is, mert a kereszténység ma a legüldözöttebb kisebbség a világon.

Hangsúlyozta, a keresztény hitet nem lehet gettóba zárni.

A budapesti finn nagykövetség előtti utcaszakaszt csaknem teljes szélességében megtöltő keresztény demonstrálók az esemény végén közösen elmondták a Miatyánkot.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.