Itt az előrejelzés, ilyen lesz az idő augusztus 20-án + videó

Távolodik szépen lassan az ominózus hidegcsepp.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, MET2023. 08. 16. 17:24
null
Budapest, 2022. augusztus 27. Tûzijáték a Duna felett Budapesten 2022. augusztus 27-én. A látványosságot az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarra figyelmeztetõ vészjelzése alapján halasztotta el egy héttel az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelõs operatív törzs. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence időjárását még mindig egy hidegcsepp alakítja, amely csütörtök este, késő este már távolodik, gyengül, emiatt csökken a csapadékhajlam, és visszatér a kánikula.

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett szerdán és csütörtökön is a legtöbb helyen többórás napsütés várható.

Elszórtan, az éjszaka második felében nagyobb eséllyel a Dunától keletre lehet záporeső, zivatar. 

Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok mentén átmeneti szélerősödés nem zárható ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16 és 21 fok között alakul.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 32 fok között valószínű.

 

Milyen idő lesz augusztus 20-án?

Pénteken is napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. Csak zivatar térségében erősödhet meg a szél. Hajnalban általában 16, 21 fok között, a hidegre hajlamos helyeken 16 fok alatt alakul a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Délutánra 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton is napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában 17, 22 fok között, a hidegre hajlamos helyeken 17 fok alatt várható. A csúcsérték már 29 és 34 fok között valószínű.

Vasárnap, augusztus 20-án is napos időre van kilátás többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadéknak kicsi az esélye. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 16 és 23,

a csúcsérték már 30 és 35 fok között valószínű.

Hétfőn már újra gomolyfelhős, de túlnyomóan napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Néhol kissé megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 17, 24 fok között, délután 29, 34 fok között alakul.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.