Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Rengetegen utaztak a múlt hónapban a ferihegyi repülőtérről

Július sorozatban az ötödik hónap volt, amikor az utasszám meghaladta az egymilliót.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 22. 10:53
Budapest, 2019. március 12. Az airBaltic lett légitársaság CS300 típusú repülõgépe (elõtérben) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2019. március 12-én. Mögötte a magyar hátterû Wizz Air diszkont légitársaság repülõgépei, a háttérben az Emirates dubaji légitársaság gépe. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majdnem elérte a másfél milliót a ferihegyi repülőtér utasforgalma júliusban – közölte a Budapest Airport. Január és július között 8,2 millió utast szolgáltak ki, 24 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában, és többet, mint 2021 egészében. 

Július sorozatban az ötödik hónap volt, amikor az utasszám meghaladta az egymilliót.

Az idén eddig regisztrált utasszám 9,2 százalékkal marad el a 2019-es rekordévtől és arra számítanak, hogy az egész éves utasforgalom meghaladja a 14,3 milliót. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor 2024 végére várják a járvány előtti utasszámok teljes visszaépülését.Alig tíz hónappal a munkálatok megkezdése után elkészült a BUD Cargo City forgalmi előterének bővítése. 

A légiáru mennyisége az év első hét hónapjában ugyan 4,7 százalékkal elmaradt a tavalyi év hasonló időszakától, de a júliusban kezelt 16 390 tonna mintegy 12 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. 

Az idén kezelt 107 ezer tonnás légiáru-mennyiség alapján a Budapest Airport újabb rekordévre számíthat,

 a BUD Cargo City fejlesztése pedig akár évi 300 ezer tonna árutömeg kezelését is lehetővé teszi.

A további fejlesztések között említették, hogy a BUD Cargo Cityben rendelkezésre álló raktárterület további 6500 négyzetméterrel bővül, irodákkal és egyéb támogató infrastruktúrával kiegészítve hozzájárul a budapesti repülőtér regionális jelentőségének növeléséhez.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.