Valószínűleg hosszú távra tervez idehaza a bükki barnamedve

Lehet, hogy a bükki barnamedve a maradás mellett döntött.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2023. 08. 04. 15:14
null
Tusnádfürdõ, 2021. június 18. Barnamedve (Ursus arctos) a Szent Anna-tó közelében. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László Fotó: Molnár-Bernáth László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barnamedve ólálkodik a Bükkben – számolt be korábban a hírről a Magyar Nemzet. Most a Bors azt írja, hogy a videón látható medvéről meg lehet állapítani, hogy ő Mihály, aki tavaly ősszel érkezett Magyarországra. Mindezt onnan tudják, hogy egy sárgás sálszerű folt van a nyakán.

A szakember szerint ez a fiatal példányok védjegye: minél idősebb az állat, annál barnább a folt. 

Mihály idehaza töltötte a telet is, és mivel nem állt tovább, úgy tűnik, végleg letelepedett. 

„Az erdőterület csökkenése miatt kénytelenek szegények jönni. Szlovákiából érkeznek, és nálunk egyelőre még van hova menniük. A pontos számokat nem tudjuk, hogy mennyien vannak, de valószínűleg fognak még ide jönni” – részletezte a szakember, aki úgy véli, sok medve lehet a Bükkben.

Megjegyezte, mivel soha nem történt semmilyen incidens, sőt még turisták sem találkoztak az állatokkal, arra lehet következtetni, hogy a populáció békés, és kerülik az embereket. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Molnár-Bernáth László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.