Veszélyes ruandai bűnözőt fogott el a TEK + videó

Az afrikai férfit a belga rendőrség többek között súlyos testi sértés és emberrablás miatt kereste.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 08. 08. 9:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nyolcadik kerületi lakásban fogtak el egy ruandai bűnözőt, akit a belga hatóságok kerestek.

Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség kérte fel nyár elején a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) életvédelmi és célkörözési főosztály célkörözési osztályát az afrikai bűnöző elfogására.

A huszonnégy éves férfi elfogatóparancsában a „veszélyes” és az „erőszakos” jelző szerepelt.

A belga társhatóság több más bűncselekmény mellett súlyos testi sértés és emberrablás miatt kereste, és adataik szerint a szálak Magyarországra vezettek. Azért feltételezték, hogy a bűncselekmények elkövetése után nagy valószínűséggel ide utazhatott, mivel kiterjedt kapcsolatrendszere van hazánkban.

A nyomozók mindent bevetettek, ami a rendelkezésükre állt, hogy a férfit minél hamarabb felkutassák, ugyanis szerintük a bűnöző életmódja miatt 

közvetlen veszélyt jelentett a lakosságra.

Az elkövető lehetséges felbukkanási helyeit a fejvadászok nyár közepére tudták behatárolni, majd augusztus 4-re akciót szerveztek az elfogására. 

Ehhez a TEK segítségét is kérték, mivel azt feltételezték, hogy a férfi fegyvert tart magánál. Budapesten, egy VIII. kerületi lakásban fogták el. A kommandósok felszólítására rögtön megadta magát.

A rendőrök a férfit a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, majd őrizetbe vették. A belga hatóságoknak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság – közölte a KR NNI.

Borítókép: Az elfogott ruandai bűnöző (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.