Vidám gyermekprogramokkal hívta föl a figyelmet az iskolakezdésre az Ökumenikus Segélyszervezet

Az iskolakezdés együtt! országos segélyakciójukkkal kétezer rászoruló gyermeket szeretnének támogatni.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 8:05
null
Fotó: Lang Robert Kaposvar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 11-én délután szabadtéri mozival egybekötött jótékonysági családi pikniket szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet a kaposvári Városligetben, mellyel az Iskolakezdés együtt! országos segélyakciójukra kívánták fölhívni a figyelmet − hangsúlyozta közleményében az Ökumenikus Segélyszervezet.

Fotó: Lang Róbert

Mint írták, a rendezvényre érkező gyerekek és felnőttek olyan játék- és sportprogramokban próbálhatták ki magukat, mint az óriásdominó, az „esélyegyenlőtlenségi” csocsó, az óriás memóriajáték vagy éppen a kapura dobás. Belépődíj nem volt, de a helyszínen biztosított adományozási lehetőségek segítségével bárki támogathatta a segélyakciót.  

A jótékonysági rendezvényen nem csak pénzadománnyal lehetett csatlakozni az országos összefogáshoz. Az eseményre érkezők részt vehettek egy látványos figyelemfelhívó akcióban is, az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala óriás élőképének megformálásában. 

A jótékonysági családi piknik fénypontja az este nyolc órakor kezdődő szabadtéri mozi volt, ahol a nagy sikerű Star Wars IV – Egy új remény című filmet tekinthették meg a nézők. A film egy-egy karakterének jelmezébe öltözőket pedig ajándékkal köszöntötték a szervezők.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A közlemény kiemelte, hogy a nagyszabású szabadtéri rendezvény Kaposvár megyei jogú várossal való szoros együttműködésben és a WHC Csoport támogatásával valósult meg. A rendezvény sajtótájékoztatóján Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója köszönetét fejezte ki a rendezvény támogatóinak, majd elmondta, hogy az idén is meghirdetett Iskolakezdés együtt! segélyakcióval kétezer olyan hazai rászoruló gyermeket szeretnének támogatni, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket. 

Fotó: Lang Róbert

Sok család várja aggodalmakkal az őszt, az Ökumenikus Segélyszervezet mégis hisz abban, hogy az összefogás erejével idén is segíteni tudja azokat a gyermekeket, akik a legnehezebb helyzetben vannak. A 1353-as adományvonalon (egy hívás 500 forint) és a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon érkező adományokból személyre szabott, minőségi tanszercsomagokat szeretnének átadni rászoruló gyerekeknek a tanévkezdésig 

− emelte ki Lehel László.
Berta Péter, a jótékonysági pikniket támogató WHC Csoport ügyvezetője kifejtette: 

Munkánk során minden nap megtapasztaljuk, hogy nem indulunk egyenlő esélyekkel az életben, ezért is fontos, hogy támogassuk a rászoruló gyerekek tanulását, mert lehetőséget teremtünk számunkra, hogy elérjék céljaikat. HR szolgáltató nagyvállalatként mi is emberekért felelünk. Sokak életére vagyunk hatással, és ez felelősségvállalásra tanít minket is. Az emberi értékek, egymás segítése része a céges kultúránknak, ha kell egy jó csapat egy jó ügyért, ránk lehet számítani.

 

Borítókép forrása: Ökumenikus Segélyszervezet

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.