A Sándor-palotában járt Varga Judit

Novák Katalin köztársasági elnök európai női politikusokkal találkozott a Budapesti Demográfiai Csúcs előtt.

2023. 09. 08. 9:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európai női politikusokat fogadtam a Sándor-palotában, akik Karoline Edtstadler osztrák európaiügyi miniszter vezetésével, valamint Varga Juditnak, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága elnökének a meghívására érkeztek – számolt be közösségi oldalán Novák Katalin pénteken. A köztársasági elnök a bejegyzésben arról írt, a „Next Generation is female” kezdeményezés tagjaival Európa demográfiai válságáról, valamint a magyar családpolitikai modellről egyeztetett. Mint fogalmazott:

Nekik is elmondtam, a demográfia versenyképességi kérdés is. Erről is szó lesz majd jövő hét csütörtökön és pénteken a Budapesti Demográfiai Csúcson.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, szeptember 14–15-én a Szépművészeti Múzeumban tartják meg ötödik alkalommal a Budapesti Demográfiai Csúcsot, ahol Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, Alekszandar Vucsics szerb államfő, valamint Rumen Radev bolgár elnök is felszólal. A világ minden tájáról érkező véleményformálók és szakértők is tartanak előadást a csúcstalálkozón: mások mellett Jordan B. Peterson klinikai szakpszichológus Kanadából, James Heckman Nobel-díjas közgazdász az Egyesült Államokból és Nick Vujicic prédikátor, motivációs előadó Ausztráliából.

A részletes program a https://budapestidemografiaicsucs2023.hu oldalon érhető el.

 

Borítókép: Novák Katalin Európa női politikusait fogadta a Sándor-palotában (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.