Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Ekkora büntetést kaphat Robert Fico támadója

Egy nyitrai börtönben őrzik Juraj Cintulát, azt a 71 éves lévai, háborúpárti férfit, aki szerdán megtámadta Robert Fico miniszterelnököt. A támadó már ügyvédet is kapott, és a szlovák sajtóban azt latolgatják, mekkora büntetésre számíthat.

2024. 05. 17. 8:23
FICO, Robert
Robert Fico szlovák miniszterelnök támogatóival találkozik a kormány kihelyezett ülését követõen a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvõ Nyitrabányán (Handlova) 2024. május 15-én. Fotó: Radovan Stoklasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre készült Robert Fico szlovák miniszterelnök nyitrabányai érkezésére az a 71 éves férfi, aki négyszer meglőtte a kormányfőt szerdán. Juraj Cintula előre kitervelte a támadást, melynek ügyében arra hivatkozott, hogy nem értett egyet a kormány békepárti álláspontjával. A merényletkísérlet után a férfit Nyitrára szállították, ahol az ellene megindult eljárás folytatását várja, már védőügyvédet is kapott.

A legfrissebb híradások szerint legkevesebb 25 év börtönbüntetést kaphat Cintula a miniszterelnök elleni támadásért, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

A lévai férfi a kihallgatása során azt mondta, büszke tettére, emellett arról is beszélt, nem megölni, hanem bántani akarta Ficót. Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a háborúpárti férfiról az is kiderült, hogy korábban Ukrajna-párti tüntetéseken vett részt azokon a helyszíneken, ahol a kormány kihelyezett üléseket tartott.

 

Borítókép: Robert Fico szlovák miniszterelnök a támogatóival találkozik a kormány kihelyezett ülését követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre északkeletre fekvő Nyitrabányán 2024. május 15-én (Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.