Az aluljáróban esett össze egy szívbeteg fiatal, a járókelőknek köszönheti az életét

Telefonos irányítással elkezdték az újraélesztést, amíg kiértek a mentők.

2023. 09. 14. 21:41
null
Budapest, 2023. március 12. Az Országos Mentõszolgálat megkülönböztetõ jelzést használó mentõautója halad Kõbányán a Kõbánya-Kispest vasútállomás közelében. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolából tartott hazafelé egy 18 év körüli szívbeteg fiatal, amikor összeesett egy budapesti aluljáróban – adta hírül az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. A beteghez azonnal több járókelő, köztük egészségügyi dolgozók is odasiettek, és rögtön mentőt hívtak. 

A  mentésirányító utasításai szerint a bejelentők megvizsgálták  a fiút, aki ekkor már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján azonnal megkezdték az újraélesztést. Egyikük eközben a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt, amit így használni is tudtak. 

A mentők perceken belül a helyszínre értek, és folytatták az életmentést, amit az aluljáróban összegyűlt tömeg aggódva figyelt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a fiatal beteget kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.