Kázmér 2024. március 4.
logo

Macronnak ciki volt találkozni a magyar baloldallal

Magyar Nemzet
2023.09.15. 08:14 2023.09.15. 09:22
Macronnak ciki volt találkozni a magyar baloldallal

Emmanuel Macron a magyar baloldal képviselőit is fogadta a Csaba utcai francia követségi rezidencián, köztük Dobrev Klárát, Donáth Annát, Karácsony Gergelyt, illetve Márki-Zay Pétert, több egyéb programja között, miután meglátogatta Heller Ágnes sírját a Kozma utca temetőben 2021. december 13-i Budapesti látogatásakor. 

Utólag a magyar baloldal politikusai nagy lelkesedéssel nyilatkoztak a találkozóról, a Telex forrásai szerint viszont

a franciák küldöttsége inkább kínosnak tartotta a találkozót, volt, aki konkrétan úgy fogalmazott, hogy ciki volt az egész.

Egy ilyen komolyságú találkozó esetén elvárható normákkal ellentétben a magyar politikusok egymással voltak elfoglalva, folyamatosan rivalizáltak a franciák figyelemért, azon vitatkoztak, ki üljön le jobb pozícióba, sőt 

olyan is volt, aki a diplomáciai normákat felrúgva hosszasan szónokolni kezdett Macron jelenlétében.

Lapunk is beszámolt a francia nagykövetségen tartott megbeszélésről, amelyen szóba kerültek az EU-s pénzek, a jogállamiság, illetve a magyarországi párhuzamos valóságok.

Beszédes, hogy a tárgyaláson csupán két zászló volt a háttérben: az európai uniós és a francia.

A politikusok a francia nagykövet rezidenciáján találkoztak. Nem sokkal korábban Emmanuel Macron a szlovák miniszterelnökkel, Eduard Hegerrel találkozott szintén a rezidenciában. Ezen találkozó helyszínén már három zászló volt, a szlovák, az uniós és a francia. Szintén kint volt a francia trikolór akkor, amikor pár hete Orbán Viktor Marine Le Pen-t, a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltjét fogadta Budapesten.

 

Borítókép: Macron találkozója az ellenzéki politikusokkal (Forrás: Facebook/Donáth Anna)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.