Egy fiatal lány életét mentették meg a Duna-parton

A járőrök az utolsó pillanatban érkeztek, és szerencsére megakadályozták a tragédiát.

Forrás: Rendőrség2023. 09. 26. 12:13
betörő, erőszak, rendőrség
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy huszonhét éves nő akart véget vetni az életének Dunavecsén, a Duna-parton, de egy járőrpáros szerencsére időben érkezett – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Állampolgári bejelentés nyomán indult egy ismeretlen nő keresésére Tóth Attila Gábor zászlós, szabadszállási körzeti megbízott és Tóth György Gábor törzsőrmester, járőrparancsnok Dunavecsén hétfőn este.

Hálás lehet a fiatal lány a rendőröknek (Fotó: Police.hu)

 

Fel akarta vágni az ereit

Valaki ugyanis arról értesítette a rendőrséget, hogy fültanúja volt az utcán egy beszélgetésnek, miszerint egy vele szemben sétáló hölgy azt mondta valakinek telefonba: le fog ugrani a közelben lévő Pentele hídról.

A szolgálatban lévő rendőrök komolyan vették a kapott információt, és átfésülték a környéket. Közben egy másik telefonhívás is érkezett a rendőrségre, és ennek segítségével már célirányosan a Duna mellett lévő gáthoz mentek az egyenruhások, ahol meg is láttak egy fiatal lányt a vízpart melletti padon ülve.

A huszonhét éves nő már egy gumival elszorította a könyökhajlatát, és egy penge volt a kezében. A rendőrök közelebb mentek hozzá, és rövid beszélgetés után elvették tőle a pengét.
 

Időben érkezett a segítség

Mivel a pad melletti asztalon nagyobb mennyiségű alkohol és gyógyszer volt, azonnal mentőt hívtak. Az elkeseredett nő, akit elhagyott a párja és összeveszett az édesanyjával is, szerencsére nem vett be a gyógyszerekből, és mivel a rendőrök időben érkeztek, megmentették attól, hogy végzetes lépésre szánja el magát.

A rendőrök felhívták a figyelmet: krízishelyzetben nem ez a megoldás, az interneten és telefonon keresztül is elérhetők különféle lelkisegély-szolgálatok, kríziskezelő központok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.