Elkezdődik a Lázár János által sürgetett felújítás, drámai változásokra kell készülnie annak, aki hétfőtől az egyes vasútvonalon utazna

Közzétette a MÁV a vágányzári menetrendet, óránként csak egyetlen személyszállító vonat haladhat át a kritikus szakaszon, jelentősen megnő a menetidő az átszállások miatt.

2023. 09. 16. 17:19
Tatabánya, vasútállomás
Tatabánya, vasútállomás Forrás: Tatabánya önkormányzata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon” – adta hírül közleményében a Magyar Államvasutak (MÁV). 

A vágányzár első ütemében, szeptember 18-tól (tehát hétfőtől) október 26-ig érvényes menetrendek már elérhetők az Elvira menetrendi keresőben és a MÁV applikációban, az utasok így már ennek segítségével tudják megtervezni a jövő heti utazásukat. „Az utasaink számára tájékoztató weboldalt (www.mav.hu/egyesvonal) hoztunk létre, amely folyamatosan bővülő, frissülő tartalommal, térképpel segíti a felkészülést a vonatokkal, pótlóbuszokkal történő utazásra, átszállásokra” – jelzi előre a MÁV. 

A változások a gyakorlatban azt jelentik, hogy a fővonalon utazók a reggeli időszakban két gyorsított személyvonattal tudnak eljutni Budapestre, a nap többi időszakában a vonatok lényegében csak Tatabányáig közlekednek, innen pótlóbusszal vagy az óránként járó nemzetközi vonattal lehet majd tovább menni (ezek a vonatok Győrben, Tatabányán és Kelenföldön állnak csak meg).

Budapestről Győr felé is ezekkel a nemzetközi járatokkal lehet utazni, majd Tatabányán át kell szállni annak, aki nem szeretne Győrig vonatozni. Aki Budapestről indul, és már Tatabánya előtt leszállna, annak Budaörsön pótlóbuszra kell szállnia. 

A MÁV azt kéri az utasoktól, hogy ne megszokásból utazzanak a kritikus időszakban, és jó előre tervezzék meg az utazásukat, annak napját is pontosan beállítva az Elvira menetrendi keresőben, vagy a MÁV applikációban. 

Az egyes vonal felújítását azután kezdte meg a MÁV, hogy Lázár János közlekedésügyi miniszter azt kérte a vezetéstől, hogy  ne kifogásokat keressenek, hanem indítsák el a munkát. 

Borítókép: A tatabányai vasútállomás kulcsszerepet kap a felújítás alatt. (Forrás: Tatabánya önkormányzata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.