időjárás 5°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Ezrek próbálnak illegálisan átjutni a magyar határon + videó

Magyar Nemzet
2023.09.24. 12:50 2023.09.24. 14:55
Ezrek próbálnak illegálisan átjutni a magyar határon + videó

Újabb hét, újabb próbálkozások: egy hét alatt több mint 4300 migráns próbált átjutni illegálisan a magyar határon – derül ki a kormány közösségi oldalára feltöltött videóból. Hozzátették: Magyarország nem enged a nyomásnak, továbbra is megvédi határait.

 

Fegyveres migránsok a déli határnál

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, egyre veszélyesebbek a migránsok a déli határnál. Szombat reggel Szabadka környékén fegyverropogásra ébredtek az emberek. A helyiek már félnek az embercsempészektől, akik a rendőrséggel való összecsapástól sem riadnak vissza, így könnyen tarthatják félelemben a helyieket is.

Az elmúlt időszakban szintet lépett a migránscsempészek agressziója, nemrég a szerb rendőrökkel szemben is használták fegyvereiket. Sokan már nem mernek nyilatkozni, csak úgy, ha nem készül róluk hangfelvétel vagy fotó, mert tartanak attól, hogy az ott tevékenykedő bűnözők célpontjává válnának.

 

Elutasítja a kormány a migrációs paktumot

Brüsszelben szervezni akarják a migrációt, nem megállítani – jelentette ki szombaton Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: amikor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ellátogatott Lampedusa szigetére, amit most már évek óta elfoglaltak az illegális migránsok, akkor is arról beszélt, hogy szervezetté kell tenni az illegális migrációt.

A magyar kormány elutasítja az uniós migrációs paktumot, ami azt jelentené, hogy a határon migránstáborok jönnének létre, és kvóták szerint lenne kötelező befogadni az európai országoknak a migránsokat.

Borítókép: Járőrkocsi a déli határnál (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.