Súlyos összegekbe kerülnek Karácsony tanácsadóinak különböző juttatásai

A főpolgármester tanácsadói nyolc jogcímen az egészségügyi pénztári kerettől, a rekreációig béren kívüli juttatásokat kapnak.

Forrás: tuzfalcsoport.blogstar.hu2023. 09. 15. 11:32
KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; KISS Ambrus
Budapest, 2023. január 25. Karácsony Gergely fõpolgármester, Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes és Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes (j-b) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. január 25-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Karácsony Gergely és helyettesei ki sem fogynak a panaszból, hogy mennyire nincs pénze a Fővárosi Önkormányzatnak, a Tűzfalcsoport birtokába jutott dokumentumok tanúsága szerint jutott pénz arra, hogy a főpolgármester 42 tanácsadója, nyolc jogcímen béren kívüli juttatást kapjon minden hónapban. Az oknyomozó portál számításai szerint ez fejenként 2,3 millió forint pluszköltséggel, 100 milliós összköltséggel járt az adófizetők számára. 

Mint kiderült, Karácsony tanácsadói nyolc jogcímen az egészségügyi pénztári kerettől, a rekreációig béren kívüli juttatást kaptak. Budapest főjegyzője, a Számadó Tamás által megküldött levélből kiderül, hogy a városházi álomjuttatási csomagjában, mind a 42 tanácsadó részesült. A szerencsés dolgozók nyolc jogcímen kaptak béren kívüli juttatásokat. Minden tanácsadó, részesül helyi utazási bérletben, amelynek az ára 189 000 forint évente. Ruházati hozzájárulást kapnak, amelynek összege évi 300.800 forint. Vigyáznak az alkalmazottak egészségére, hiszen havonta 37.700 forintos önkéntes pénztári keretet kap minden munkavállaló, ami egész évben 452.400 forintot jelent fejenként. De 450 ezer forintos rekreációs juttatásban is részesülnek, hogy legyen miből kipihenni a városházi életet. Havonta ezer forint értékben mindenkinek van bankszámla hozzájárulása is, ami évente 12 ezer forintot jelent.  Ezen felül pedig 275.000 forint értékben cafeteria juttatásuk is van . 

 

A fentieken túl mindenkinek jár Budapest-pótlék, amelynek összege a dolgozók fizetéséhez igazodik, és 60 százalékétól 160 százalékáig terjedhet. Mindez azt jelenti, hogy egy 800 ezer forintot kereső tanácsadó, akár 480.000 forint pluszt is bezsebelhet ezen a címen. A Tűzfalcsoport számításai szerint egy tanácsadó plusz költsége  2 359 200 forintba kerülhet – 800 ezer forintos alapbér melletti Budapest –pótléknál – az adófizetőknek. Ez 42 tanácsadóra számítva 99 086 400 forint egy évben. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és Tüttõ Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.