Kövér László: Európa keresztény értékeit ki akarják lúgozni + videó

Az Országgyűlés elnöke a Bayer-show vendége volt.

Forrás: Hír Tv2023. 09. 17. 22:45
VON DER LEYEN, Ursula
Strasbourg, 2023. szeptember 13. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió helyzetérõl tartja meg évenkénti beszédét az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2023. szeptember 13-án. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés elnöke szerint azt látni, hogy Nyugaton szinte már nincsenek európai értékek, pedig – mint fogalmazott – Európa attól Európa, hogy keresztény – olvasható a Hír TV oldalán.

Ha Európa nem keresztény, akkor nincs Európa […] Európa szellemi értelemben megszűnik létezni

– folytatta Kövér László.

Úgy véli, a keresztény értékeket ki akarják lúgozni és a helyére tömködni valamit, hogy az emberek azt gondolják, van valami annál is felsőbbrendűbb, mint amiben eddig éltek.

„Ez volt a komcsiknak is a kísérlete, az megbukott, ez is meg fog bukni”

mondta.

Bayer Zsolt azon felvetésére, hogy például a német társadalom döntő többsége teljesen mást gondol és érez, mint a politikai elitje és sajtója, Kövér László elmondta, ott szerinte morális és lelki terror van, ami néha egzisztenciális következményekkel is jár.

A politikus undorítónak és hányingerkeltőnek nevezte, hogy Magyarországot nevezik Nyugatról diktatúrának, 

„miközben mindenkit szabadon lehet pocskondiázni, aki a kormány oldalán áll”,

majd elmondta, képmutatás, hogy 

„Magyarországot a sajtó sokszínűségének hiányával vádolják Németországban, ahol a sokszínű sajtó 80 százalékát zöld szavazók írják”.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.