Megint a fideszeseket degradálja a Népszava – Hont András is reagált

Kertész Balázs közgazdász szerint a magyarok nem buták, de rengeteg a tudatlan ember, különösen a Fidesz-szavazók között.

2023. 09. 12. 12:36
Fotó: Hont Adrás Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vannak buta emberek, de a többség nyilvánvalóan nem az. Viszont kétségkívül rengeteg a tudatlan ember – fogalmaz Kertész Balázs a Népszavának adott interjúban, majd hozzáteszi: A magyaroknak általában nincsenek ismereteik se a demokráciáról, se a modern nyugati társadalmakról, se a közgazdaságtanról, azokról a dolgokról, amelyekre egy modern polgári demokrácia épülhetne. 

A közgazdász aztán kegyesen mégis felmenti az általa tudatlannak nevezett magyarokat, mondván, ez javarészt nem az ő hibájuk, 1990 előtt évtizedekig nem is volt lehetőségük demokráciát tanulni. 

Az interjúban Kertész kifejtette a véleményét és aggodalmát a honvédelmi nevelésről is, álláspontja szerint ugyan nem ördögtől való, de jobb vigyázni vele. 

Az interjúra Hont András is reagált. Az újságíró röviden annyit közölt: 

Annyit szeretnék mondani, hogy négyötöd.

Utalva ezzel arra, hogy a legutóbbi választáson a Fidesz–KDNP-re szavazó hárommillió ember degradálása a legnagyobb baloldali napilapban nem vezethet máshová, mint újabb fölényes jobboldali győzelmekhez.

Borítókép: Hont András újságíró (Forrás: Hont András Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.