Megvan a dátum, eddig tart a nyár idehaza

Harminc fokos maximumokkal számolhatunk még egy ideig.

Magyar Nemzet
Forrás: Időkép2023. 09. 05. 15:38
null
Budapest, 2020. július 3. Napi edzésadagját teljesítõ fõvárosi fiatal nõ fut a Margitsziget parkjában kiépített futópályán egy kánikulai hétköznap reggelén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig lesznek az égen felhők, délután pedig 30 fok közelében alakulnak a maximumok – írja előrejelzésében az Időkép, és megjegyzik, a kontinens időjárását egy omega-anticiklon alakítja, amely száraz, meleg, késő nyárias időt hoz Magyarországra. 

Mindez egészen jövő hét közepéig tart ki.

Igaz, a napokban már hűvösebb hajnalokkal kell számolniuk a koránkelőknek, a délutáni 30 fokos maximumok azonban maradnak, sőt, hétvégén akár még melegebbre is fordulhat az idő. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a fényvédelemre a továbbiakban sem lesz rossz ötlet figyelni, ugyanis az UV-sugárzás délelőtt tíz és délután négy óra között erős lesz. 

Szeptember 14-től azonban úgy tűnik, lassan, de biztosan egyre alacsonyabbak lesznek a napi maximumok, így elképzelhető, hogy hamarosan átkutathatjuk a gardróbot annak reményében, hogy néhány melegebb ruhára bukkanunk. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.