Milyen tervekkel érkezett Jason Crow Magyarországra?

A háborúpárti narratívát érkezett erősíteni David Pressman amerikai nagykövet mellé Jason Crow demokrata képviselő. Nem titkolt célja, hogy nagyobb nyomást helyezzen Magyarországra azért, hogy hazánk is csatlakozzon a háború támogatásához.

Magyar Nemzet
Forrás: Origó2023. 09. 02. 11:19
jason crow Forrás: jason croe facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy ugyanazon célért dolgozik David Pressman amerikai nagykövet és a hazai baloldal vezetése, kiváltképp Dobrev Klára. Gyurcsánynét berendelte magához Pressman, és a találkozón ott volt Jason Crow is, a háborúpárti demokrata képviselő. Aztán később kiderült: Donáth Annát is magához rendelte Crow. Az Origó cikkében összegezte, hogy miből is áll a váratlan látogató politikai munkássága.

A lap szerint az amerikai politikus célja eddigi tevékenységével összhangban egyértelmű: 

a magyar baloldal által szeretne nyomást gyakorolni a magyar kormányzatra, hogy hagyjon fel békepárti álláspontjával, és csatlakozzon a fősodratú nyugati háborúpárti törekvésekhez,

melyben még több fegyvert küldenek Ukrajnának, ezzel mélyítve a válságot, elnyújtva a háborút, és még súlyosabb gazdasági válságba sodorva Európát. 

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Crow vezetésével több képviselővel együtt Bidennek címzett levelekben kérték fegyverek, lőszerek, rakéták, tankok és F–16-os vadászgépek küldését.

Az Origó rámutatott:

beszédes, hogy míg további fegyverekkel árasztaná el az ukrán frontot, csatatérré változtatva akár Európát is, aközben az Egyesült Államokban a fegyvertartás ellen harcol.

De nem csak Magyarországot lepte meg egy váratlan látogatással: tavaly Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz utazott Kijevbe mások mellett az akkori házelnökkel, Nancy Pelosival. 

Crow a látogatás után – az amerikai hadsereg veteránjaként, a képviselőház hírszerzési és fegyveres szolgálatokkal foglalkozó bizottságának tagjaként – nyíltan kijelentette, hogy a Zelenszkijjel folytatott találkozó középpontjában „a fegyverek, a fegyverek és a fegyverek” álltak.

Szerinte biztosítaniuk kell mindent Ukrajnának a győzelemhez. Az amerikai politikus méltatta az ukránok „vadságát”, „heves büszkeségét”, „harckészségét”. 

Elárulta azt is, hogy Zelenszkijjel a több mint háromórás megbeszélésük során a téma az volt, hogy az Egyesült Államok hogyan tudna fejlettebb fegyvereket szállítani, kiképezni az ukrán hadsereget. Azt is mondta, alig várja, hogy visszatérjen Washingtonba, és megkezdhesse a munkát mindezek – a 33 milliárd dolláros fegyverzeti támogatás – érdekében.

Borítókép: Jason Crow (Forrás: Jason Crow Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.