Özönlenek a menekültek Ukrajnából

A legtöbben Románia felől érkeznek hazánkba.

2023. 09. 10. 9:48
Hungary-beregsurany,,02.26.2022.,Ukrainian,Families,Flee,The,War,Across,The,Hungarian Ukrajnából
Janossy Gergely
2129592650 Fotó: Janossy Gergely Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mint 19 ezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra szombaton – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) reggeli közleményéből. Az ukrán–magyar határszakaszon 7718-an léptek be Magyarországra szombaton, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 11 349-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatott az ORFK.

A beléptetettek közül a rendőrség 129 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. 

– Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben. 

A minap egyébként Ukrajna leendő magyarországi nagykövete mondott néhány elismerő mondatot arról, ahogy Magyarország viszonyul az ukrajnai menekültekhez. 

Fegyír Sándor hangsúlyozta, hogy Magyarország segítséget nyújt az ukrán menekülteknek, ez az egyetlen hely Európában, ahol még mindig ingyen használhatják a tömegközlekedést. 

– Orbán Viktor Magyarország érdekeit védi, Ukrajna pedig a saját érdekeit. Senkinek sincs joga más országok érdekeit a saját országa érdekei fölé helyezni – fogalmazott Fegyír, hangsúlyozva, hogy a magyarok, akikkel együtt szolgált, jónak tartják a kormányfő politikáját.

Jelenleg becslések szerint 40 ezer ukrán menekült tartózkodik hazánkban.

Borítókép: Menekültek érkeznek Ukrajnából Magyarországra (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.