Takács Péter: A kormány megfelelő munkakörülményeket akar a mentősöknek

A politikus úgy látja, hogy még bőven van mit tenniük.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 02. 14:40
mentett
Debrecen, 2023. március 1. Kivonuló mentõautó az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) mentõállomásáról. Az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgõsségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer próbája 2021. július 1-én indult a Debreceni Mentõállomáson. A sikeres próbaidõ és a sürgõsségi ügyelet, és a mentõellátás 1830-as telefonszámának bevezetését követõen elkezdõdhetett a fokozat Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sűrű éve volt a mentőszolgálatnak, de sok örömteli pillanat is volt benne – mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára szombaton Budapesten, a városligeti mentőnapon. 

A mindenkori kormány dolga pedig az, hogy ezt a kiváló, minőségi munkát úgy hálálja meg, hogy megfelelő munkakörülményeket teremt mind infrastrukturális, mind anyagi ételemben

 – emelte ki.

Takács Péter az intézkedések között említette a többlépcsős szakdolgozói béremelést, amelynek egyik üteme idén júliusban volt egy 18 százalékos béremeléssel, a következő pedig jövő év márciusában lesz. Hangoztatta:

A jövő évi költségvetésben 240 milliárd forint van elkülönítve a béremelésre.

A munkakörülmények javítása érdekében számos mentőállomás épült vagy újult meg, de ez a munka nem áll meg, „bőven van még tennivalónk, az elődeink kicsit elhanyagolták ezt a kérdést" – fogalmazott, hangsúlyozva: csak kipihent, felkészült mentődolgozók tudnak hatékonyan életet menteni.

Az államtitkár felidézte azt is, hogy ezer mentőautót cseréltek le az elmúlt időszakban, ezek a legmodernebb járművek a legmodernebb felszereléssel futnak.

 Az új ügyeleti rendszerben részt vevő mentők pedig 170 gépjárművet kaptak – sorolta. A társadalmi elégedettség és bizalom, amit a mentők megszolgáltak és ami feléjük árad, teljes optimizmusra ad okot – hangoztatta Takács Péter.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTVA/Oláh Tibor )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.