Tehetséggondozó ösztöndíjprogram indul tanároknak

A tehetséggondozásban kimagasló munkát végző tanárok havonta nettó 75 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak.

2023. 09. 14. 11:12
Forrás: Borítókép: Illusztráció (Fotó: Somogyi Hírlap/Lang Róbert)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy hétig, szeptember 21-éig lehet jelentkezni a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra - emlékeztetett a kulturális és innovációs miniszter saját Facebook-oldalán.

– Keressük együtt a tehetségeket és ismerjük el a tehetséggondozó tanárokat – írta Csák János, hangsúlyozva, 

a tehetséggondozásban kimagasló munkát végző tanárok havonta nettó 75 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak, amely tíz hónapon át, szeptembertől júniusig jár.

A miniszter úgy fogalmazott, életünkben a legnagyobb formáló hatást a családunk, a szüleink és a tanáraink teszik. – Tisztelet a tanároknak, akik a jövő nemzedékeit nevelik – hangsúlyozta a miniszter, jelezve, annak érdekében, hogy minél hamarabb megtaláljuk a tehetségeket, a KIM új tanári tehetséggondozási ösztöndíjat indít Köbüki néven. 

– Az ösztöndíj azt szolgálja, hogy azok a tanárok, akiknek a tevékenysége során a tehetséges gyerekek tovább tudnak tanulni, ki tudnak teljesedni, anyagi támogatást kapjanak

– mondta.
Mint fogalmazott, az ösztöndíj kiterjed a matematikára, a fizikára, a kémiára, a biológiára, a földrajzra, a magyar irodalomra és nyelvre, történelemre és az ének-zenére.
A miniszter azt kérte a pedagógusoktól és a szülőktől, ha olyan tanárt ismernek vagy ők maguk olyanok, akkor jelentkezzenek az ösztöndíjra. Jelezte, a Köbüki ösztöndíjasok személyét a Nemzeti Pedagógus Karral együttműködésben választják ki a szakemberek.


Borítókép: Illusztráció (Fotó: Somogyi Hírlap/Lang Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.